niedziela, 28 września 2014

Rosół z kury

 Składniki :

  • marchew(jedna duża lub dwie małe)
  • pietruszka
  • por
  • seler
  • porcja rosołowa z kurczaka lub indyka
  • pieprz,sól i maggi
  • kostka rosołowa
Sposób przygotowania :                            
Do garnka włóż  obmyte warzywa i porcje rosołową i kostkę rosołową a następnie posól i popieprz.    Kiedy warzywa  i mięso zmiękną , wyciągnij na talerz. Możesz je pokroić i dodać na talerz z makaronem. Teraz wystarczy  poczekać aż rosół się zagotuje.Smacznego.                                                                                                                                                                                        
Przepraszam , że krótki przepis, ale miałem pomysł tylko chciałem to najpierw przygotować ale tego nie zrobiłem z braku gotówki .Życie w Polsce jest trudne co tu mówić ,ale mam nadzieje ,że ten przepis się przyda osobom ,które są amatorami  jak ja. Czekam na komentarze.                                                              



1 komentarz: