niedziela, 14 września 2014

Rolady wieprzowe


Składniki:
  • Plastry mięsa wieprzowego (zależy ile chcesz zrobić roladek)
  • Ogórki ( kto jakie lubi)
  • Musztarda 
  • Kiełbasa
  • Cebula (jeśli ktoś lubi )
  • Olej                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Mięso wieprzowe roztłuc ,żeby miało większą powierzchnię . Jedną stronę posmarować musztardą i położyć  trochę pokrojonego w drobną Kostkę ogórka,kiełbasy i cebule. Mięso mielone zwinąć i obwinąć nitką ,żeby się nie rozwaliło podczas smażenia. Włożyć na patelnie z rozgrzanym olejem i krótko podsmażyć. Następnie do patelni wlać trochę wody(do połowy mięsa)i dolewać co jakiś czas i dusić pod przykryciem. Po upływie pewnego czasu(to zależy od mięsa ,ale czas jest zazwyczaj od 30 do 60 minut) zgasić ogień i wyjąć na talerz. To już wszystko.Smacznego                                                                                                                                                                                                                                                                                 To już koniec przepisu ale to jest taki dopisek ode mnie .Proszę zostawajcie komentarz i wypełnijcie ankietę to dla mnie ważne ,bo nie wiem czy moje przepisy są dobre czy co,w komentarzach piszcie też przepisy jakie mogę zamieści lubię czytać więc to będzie dla mnie przyjemność,

1 komentarz:

  1. Super! Mam ochotę wziąć i coś gotować! Tylko spale dom.... ^^ czekam na następny :)

    OdpowiedzUsuń