czwartek, 4 września 2014

Spaghetti Bolonese


Składniki:
  • Makaron do spaghetti
  • Przecier pomidorowy(średni słoiczek)
  • Mięso mielone (35 dek.)
  • Pieprz cayenne (chili jest opcjonalne )
  • sól i pieprz
  • woda 
  • tłuszcz                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Mięso mielone przełóż do miski ,dodaj sól, pieprz .Możesz dodać także chili jak chcesz .Wymieszaj rękami mięso tak żeby przyprawy się zmieszały w mięsie. Na rozgrzaną patelnie z tłuszczem wrzuć mięso mielone i rozprowadzi po całej patelni. Jeśli mięso będzie brązowe podlej wodą dodaj przecier pomidorowy i zamieszaj. Zostaw pod przykryciem aż zgęstnieje .Jak nie zgęstnieje, zrób zaczepke z mąki, śmietany i wody a następnie wlej do sosu. Sos już gotowy teraz wystarczy ugotować makaron .Smacznego                                                                                                                                                                                                                                                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz